Een Tekstschrijver? Heb ik die nodig?

Als tekstschrijven je bulten bezorgt (ik heb het ook, maar dan met wiskunde) komt een tekstschrijver best goed van pas natuurlijk. Maar wat als je nou zelf best een behoorlijk woordje op papier weet te krijgen?
Ook dan!

Tijdsbesparing

Om te beginnen, goede tekst kost tijd. Tijd die jij vast beter kunt besteden. Aan je bedrijf, je hobby, je kat, of uitslapen. En eh… wanneer sprak je je vrienden voor het laatst?

Afstand

Schrijven over jezelf of je bedrijf? Dat valt niet mee! Ik kan het weten, ik deed het.
De kennis die je over je onderwerp hebt is soms een struikelblok. Je weet te veel. En voor je het weet is je tekst één grote structuurloze woordenbrij geworden.
Soms heb je correspondentie te voeren waarbij je eigen emotie je in de weg zit. Je weet best wat er op papier moet, maar het zit je hóóg.
En in die gevallen helpt het als je iemand inschakelt die afstand heeft, minder kennis, minder emotionele betrokkenheid en een helder hoofd.

Frisse blik

Schrijf je wel zelf? Super!
Las jij ook wel eens 33 keer over dezelfde spelfout heen? Dat je je echt wel voor je hoofd kunt slaan dat je die gemist hebt? En wat doet die ene kromme zin nou opeens in je brochure? Of je hebt de tekst die je droomde echt bijna op papier, maar krijgt net geen duidelijke lijn in je verhaal. Dan kan ik voor je corrigeren of redigeren.

Zelf doen

Je hebt al van alles gegoogled over webteksten of overtuigend schrijven, maar de tips zijn allemaal zo algemeen. Je wilt die tekst gewoon zélf schrijven en hebt iemand nodig om mee te sparren. Of je zoekt iemand die eens meeleest en aanwijst waar je zou kunnen verbeteren.
Dan kan ik je adviseren.

Ik schrijf

Wat schrijf je?

Webtekst, folder, blog, nieuwsbrief, artikel, handout, voiceover of instructie en SEO tekstschrijven… gewoon maar eens een greep uit mijn ervaring.
Maar eigenlijk he? Als er lekker lopend Nederlands voor nodig is, dan schrijf ik het.

Alles?

Nee. Niet alles. Beleidsnota’s, juridische stukken… laat dat maar aan andere deskundigen over. Heb ik affiniteiten? Zeker! Weerhoudt dat me om me in andere onderwerpen te verdiepen? Zeker niet! Mijn interesse is breed.

Try me.

Werkwijze

Als ik voor je ga schrijven heb ik informatie nodig. Wees voorbereid, ik vraag dóór. Of we dat in tekst, telefonisch, skypend of live doen, mag jij beslissen.

Nadat het concept in je mail is beland volgen de correcties.  En uiteindelijk? Heb jij een tekst in handen waar je blij van wordt!

Ik redigeer

Redactie, daar ga ik van huppelen. Ken je die types die altijd, overal, alle taalfoutjes uitvissen? Heel irritant… tot je ze nodig hebt.

Heb je een tekst geschreven, en wil je zeker weten dat hij tot in de puntjes verzorgd gepubliceerd wordt? Dan moet je bij mij zijn.

Werkwijze

We bespreken van tevoren welke correcties ik voor je uitvoer. Alleen de taalfouten eruit, of kijk ik ook naar de tekststructuur? Wil je dat ik meedenk over je argumentatie? Of kijk ik bijvoorbeeld ook naar de SEO als je een webtekst hebt geschreven?

Ik zal doorvragen tot ik voldoende informatie heb om mijn werk goed te kunnen uitvoeren. Maar dan kan je er ook van op aan dat je tekst na afloop door een ringetje te halen is.

Het spreekt vanzelf dat je tekst bij mij in veilige handen is. Ik respecteer alle copyrights, geheimhoudingsplichten, jouw privacy en de geldende privacywetten. Niet omdat dat moet, maar omdat ik jouw tekst behandel zoals ik de mijne behandeld zou willen zien.

Ik adviseer

Mijn moeder zei wel eens: “Jij had juf moeten worden”. Werd ik altijd boos om. En natuurlijk had ze eigenlijk gelijk. Moeders…

Kom je er niet uit, met die tekst?

Ik kijk met je mee! Samen sparrend help ik je zeker weten aan een oplossing. Wil je liever hele gerichte tips of tekstadvies? Een in-company workshop? Kan ook! Maar ook als je steeds vastloopt op dezelfde tekst- of taalvragen help ik je graag uit de brand.

Werkwijze

Taalvragen, tekstadvies en schrijfmoeilijkheden zijn niet one size fits most. Ik bespreek dan ook graag jouw specifieke vraag met je, en kom dan met een oplossing die je zit als gegoten.

 

Gisteren een schrijfworkshop gehad van Cynthia van Teksthelder. De workshop was precies wat we nodig hadden! Duidelijke uitleg met voorbeelden en oefeningen waardoor je meteen ook zelf kon voelen dat het klopte wat ze vertelde. Ze had het heel goed voorbereid op basis van onze website en daardoor hadden we met het hele team ook echt het gevoel dat het precies aansloot bij wat we dagelijks doen. Aanrader!!
Sluit Menu